WERKWIJZE

​Iedere uitvaart ziet er anders uit. Elk mens is namelijk uniek en verdient een uitvaart die bij hem of haar past. Ook is het belangrijk dat u als nabestaande op een goede en vertrouwde manier afscheid kunt nemen van uw dierbare. Wij gaan samen met u op zoek naar geschikte opties om de uitvaart in te richten naar wens. Onze uitvaartbegeleiders zorgen ervoor dat u met een goed gevoel kunt terugkijken op deze bijzondere dag.

Wat kunt u van ons verwachten?

  • Wanneer er iemand is overleden neemt u telefonisch contact met ons op. Wij staan u direct bij en beantwoorden graag uw eerste vragen. Allereerst maken wij (over het algemeen) een afspraak met u om de laatste verzorging van uw dierbare te regelen. De laatste verzorging en opbaring kan plaatsvinden bij u thuis of in ons uitvaartcentrum (bijvoorbeeld in onze 24 uursruimte). Op uw verzoek kunt u ook kiezen voor een andere locatie.
  • Vervolgens maken wij een nieuwe afspraak om over de laatste wensen te praten. Wij nemen hier alle tijd voor, denken met u mee en begeleiden u in het maken van de juiste keuzes. Wij helpen u uiteraard ook bij het maken van alle praktische beslissingen. In de daaropvolgende dagen hebben we regelmatig contact. Wij zijn er wanneer u ons nodig heeft. Langzamerhand krijgt het afscheid steeds meer vorm. Denk bijvoorbeeld aan eventuele sprekers, de muziekkeuze of een presentatie met mooie beelden.
  • Omdat afscheid nemen een indrukwekkende periode is en rouwverwerking voor iedereen verschillend is, kunnen wij ons voorstellen dat u wellicht na de uitvaart en het afscheid ook behoefte heeft aan contact met ons. Uiteraard kunt u contact met ons opnemen en zullen wij er voor u zijn. Afhankelijk van uw behoefte kunnen wij bij u thuis komen, maar u bent natuurlijk ook altijd van harte welkom in ons uitvaartcentrum om na te praten over uw gevoelens, het gemis en uw ervaringen.