Afscheid
Vormgeven
Uitvaartcentrum Woerden fav

Het afscheid zelf vormgeven

​Wanneer u dit wenst, kunt u tijdens uw leven aangeven hoe u uw uitvaart zelf geregeld wilt hebben. Op deze manier ontzorgt u uw nabestaanden en dat kan een groot gevoel van rust geven. Voor hen én voor uzelf. Wij denken graag met u mee over hoe u uw uitvaart vorm kunt geven.

Samen uw uitvaart vormgeven

Bij een overlijden komen er veel emoties los. Maar tijdens deze emotionele fase lopen de nodige praktische zaken door. Wij zijn er om een groot deel van deze zorg over te nemen. Indien gewenst komen wij bij u thuis voor een gesprek, maar u bent natuurlijk ook van harte welkom in ons uitvaartcentrum. Wij bespreken dan met elkaar in grote lijnen wat u in gedachten heeft over uw uitvaart zodat wij dit samen vorm kunnen geven.

Afscheid zelf vormgeven Woerden
Uit liefde loslaten
Begrafenis eigen inspraak

Uw wensen overzichtelijk genoteerd

Wij zorgen voor een duidelijk overzicht waarin uw wensen beschreven zijn en indien gewenst maken wij een financieel overzicht van de op dat moment geldende tarieven. U kunt dit overzicht bewaren voor uw eigen administratie. Wij realiseren ons ook dat uw wensen kunnen veranderen en daarom kunt u altijd uw wensen aanpassen of aanvullen.

Vastgelegd in besloten dossier

Uw wensen worden uiteraard ook bij ons vastgelegd in een besloten dossier. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat een voorbespreking zelfs jaren later nog heel bruikbaar is en het de nabestaanden ook daadwerkelijk ontlast.

Verblijft u in een hospice of bent u thuis in de laatste fase van uw leven en wilt u graag uw wensen bespreken? Wij komen graag bij u langs om u te ondersteunen bij het maken van moeilijke en emotionele keuzes. Neem gerust contact met ons op.

Een aantal praktische tips:

  • Maak voor uzelf en uw nabestaanden een duidelijk overzicht van uw eigen administratie. Noteer waar uw polissen, bankgegevens, bankpassen, trouwboekje, testament, eventuele grafrechten en andere papieren te vinden zijn.
  • Stel een adressenbestand samen.
  • Overweeg of er een testament gemaakt moet worden. Ook al is de verhouding met kinderen en andere familieleden goed, toch is deze bescherming voor de nabestaanden heel belangrijk.
  • Maak een verdelingslijst van sieraden of bijzondere familiestukken. Zet er de datum en uw handtekening onder.
  • Als u gehuwd bent of samenwoont, dan kunt u er het beste voor zorgen dat de bank- en spaarrekeningen op naam van beide partners staan. Zo voorkomt u blokkering door de bank van de rekening wanneer zij op de hoogte worden gesteld van een overlijden.
  • Bespreek en beschrijf uw wensen over een begrafenis of crematie en of u een particulier graf of een algemeen graf wilt. Wellicht via deze woorden door kunnen klikken naar de uitleg van het verschil in particulier en of algemeen graf?
  • U kunt alvast nadenken of u dankbetuigingskaarten wilt versturen.

Extra ondersteuning of hospice

Als u niet lang meer te leven heeft en graag thuis wilt blijven tot aan het einde, kunnen u of uw mantelzorger behoefte hebben aan extra ondersteuning. Ook kunt u gebruik maken van hospice De Mantelmeeuw. Neem gerust contact op met de medewerkers.

Contact De Mantelmeeuw

24 uur bereikbaar op de telefoonnummers:
06 – 21 24 44 02 of 06 – 21 24 59 31 (coördinatie)

Via kantoor van 09.00 – 15.00 uur:
0348 – 42 37 84 (secretariaat en directie)