Ondersteuning
Afscheid
Uitvaartcentrum Woerden fav

Cremeren

Steeds meer mensen voor een crematie. U als nabestaande hoeft bij een crematie geen graf te onderhouden en niet na te denken over verlenging. Ook zijn de kosten van cremeren vaak minder dan begraven en zijn er veel mogelijkheden voor de asbestemming.

De liefde blijft altijd bestaan

Crematie regelen

Er moet veel geregeld worden in een korte tijd op het moment dat een dierbare overlijdt. Er zitten maar enkele dagen tussen het overlijden van uw dierbare en de crematie. Vanaf 36 uur na het overlijden mag de overledene gecremeerd worden en dit moet uiterlijk binnen zes werkdagen gebeuren. Dit geeft u de tijd om in alle rust afscheid te nemen en zaken rondom de uitvaart te regelen.

Uitvaart invullen

Tijdens deze dagen staan de medewerkers van Uitvaartcentrum Woerden De Laatste Eer voor u klaar. Wij vertellen u de mogelijkheden en helpen bij het maken van de soms moeilijke keuzes. Zo kunt u kiezen voor een intiem, klein afscheid, een grote ceremonie of alles ertussen. Het cremeren gebeurt direct na de herdenkingsdienst. Steeds vaker besluiten nabestaanden mee te gaan naar de crematieruimte om bij het allerlaatste moment van afscheid bij hun dierbare te kunnen zijn.

Na de crematie

U als nabestaande kunt zelf beslissen wat u met de as wilt doen. Zo kunt u het as bewaren in een urn, uitstrooien, bijzetten in een urnenmuur, begraven of verwerken in een mooi sieraad. Op deze manier bepaalt u samen met uw naasten hoe u invulling geeft aan het in leven houden van herinneringen aan uw dierbare.

Crematoria

Yarden Crematorium Daelwijck in Utrecht

Aan de noordkant van de stad Utrecht, in een prachtig aangelegd groen park, ligt Yarden Crematorium Daelwijck. Dit crematorium werd in 1970 gebouwd naar een ontwerp van de Utrechtse architect W.J. Dingemans. Het markante gebouw ligt in een park van drie hectare. aan een grote vijver met een fontein en kenmerkt zich door zijn bijzondere moderne en warme uitstraling. De omgeving ademt een natuurlijke rust uit. De ligging aan de rand van de Utrechtse wijk Overvecht maakt Daelwijck goed bereikbaar voor de hele regio. Klik hier voor meer informatie.

Crematorium Domstede in Utrecht

Crematorium en uitvaartcentrum Domstede in Utrecht is begin 2016 in gebruik genomen. Een bijzonder gebouw met ronde organische vormen. Door de enorme glaswanden is er overal in het pand veel natuurlijk licht aanwezig en contact met de omgeving. Klik hier voor meer informatie.

Crematorium Noorderveld in Nieuwegein

In een rustieke omgeving aan de rand van Nieuwegein-Noord, naast de gemeentelijke begraafplaats, ligt Crematorium Noorderveld. Uitgangspunt bij de bouw van het crematorium en het rouwcentrum was kleinschaligheid. De landelijke omgeving, met veel groen en water, zorgt voor een natuurlijke rust die past bij het bewust en gepast afscheid nemen. Klik hier voor meer informatie.

Yarden Crematorium IJsselhof in Gouda

Aan de dijk langs de Hollandsche IJssel, vlakbij het centrum van Gouda, ligt Yarden Begraafplaats en Crematorium IJsselhof. De parkachtige omgeving is een ideale locatie om in alle rust afscheid te nemen van uw overleden dierbare. De kapelachtige aula, met uitzicht op de prachtige bomenlaan die de aula met het crematoriumhuisje verbindt, de sfeervolle ontvangstruimte en de koffiekamer geven IJsselhof een warme uitstraling, waardoor u zich hier snel welkom zult voelen. Klik hier voor meer informatie.

Crematorium Den en Rust in Bilthoven

Den en Rust is een begraafplaats met een crematorium en ligt midden in de bosrijke omgeving van Bilthoven en is vanuit Zeist, Baarn of Utrecht binnen een kwartier bereikbaar. Den en Rust staat bekend om haar monumentale uitstraling en sfeervolle locatie. Enige tijd geleden is er door Den en Rust ook een natuurbegraafplaats geopend. Natuurbegraven is respect voor de natuurlijke balans in het natuurgebied. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een urn of kist van makkelijk afbreekbare materialen. Bovendien draagt u rechtstreeks bij aan het behoud en de ontwikkeling van natuurgebieden in de regio: voor ieder graf gaat een bedrag naar Utrechts Landschap, een stichting die zich al decennia lang onophoudelijk inzet voor de natuur. Klik hier voor meer informatie.

Crematorium Alphen aan den Rijn in Alphen aan de Rijn

Crematorium Alphen aan den Rijn ligt in een bosparkachtige omgeving, nabij het recreatiegebied Zegersloot. Het crematorium is gevestigd naast de Oosterbegraafplaats van de gemeente Alphen aan den Rijn. Het gebouw straalt rust uit en heeft een intieme sfeer. In het aulagebouw vindt u de grote aula en grote en kleine koffie- en familiekamers voor ontvangst en condoleance. In het aulagebouw zijn ook de technische faciliteiten van het crematorium gevestigd. De aula is een bijzondere en prachtige ontvangstruimte voor de uitvaartplechtigheid. De condoleances vinden plaats na de uitvaartplechtigheid in de koffiekamer. Het geheel is licht en ruim opgezet, een mooi architectonisch geheel. In het ontwerp zijn rust, stijl en ingetogenheid uitgangspunten geweest.

Crematorium Alphen aan den Rijn is gemakkelijk bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer. Daarbij is er voldoende (gratis) parkeergelegenheid. Klik hier voor meer informatie.

Laat ons uw zorg uit handen nemen

De betrokken medewerkers van Uitvaartcentrum Woerden De Laatste Eer staan u graag bij in deze verdrietige tijd.
Neem gerust contact met ons op en wij nemen al uw zorg uit handen bij het regelen van de begrafenis.