Persoonlijk
Bijzonder
Uitvaartcentrum Woerden fav

Onze werkwijze

​Iedere uitvaart ziet er anders uit. Elk mens is namelijk uniek en verdient een uitvaart die bij hem of haar past. Ook is het belangrijk dat u als nabestaande op een goede en vertrouwde manier afscheid kunt nemen van uw dierbare. Wij gaan samen met u op zoek naar geschikte opties om de uitvaart in te richten naar wens. Onze uitvaartbegeleiders zorgen ervoor dat u met een goed gevoel kunt terugkijken op deze bijzondere dag.

Wij regelen een passende uitvaart voor u

  • Wanneer er iemand is overleden neemt u telefonisch contact met ons op. Wij staan u direct bij en beantwoorden graag uw eerste vragen. Allereerst maken wij (over het algemeen) een afspraak met u om de laatste verzorging van uw dierbare te regelen. De laatste verzorging en opbaring kan plaatsvinden bij u thuis of in ons uitvaartcentrum (bijvoorbeeld in onze 24 uursruimte). Op uw verzoek kunt u ook kiezen voor een andere locatie.

  • Vervolgens maken wij een nieuwe afspraak om over de laatste wensen te praten. Wij nemen hier alle tijd voor, denken met u mee en begeleiden u in het maken van de juiste keuzes. Wij helpen u uiteraard ook bij het maken van alle praktische beslissingen. In de daaropvolgende dagen hebben we regelmatig contact. Wij zijn er wanneer u ons nodig heeft. Langzamerhand krijgt het afscheid steeds meer vorm. Denk bijvoorbeeld aan eventuele sprekers, de muziekkeuze of een presentatie met mooie beelden.

  • Omdat afscheid nemen een indrukwekkende periode is en rouwverwerking voor iedereen verschillend is, kunnen wij ons voorstellen dat u wellicht na de uitvaart en het afscheid ook behoefte heeft aan contact met ons. Uiteraard kunt u contact met ons opnemen en zullen wij er voor u zijn. Afhankelijk van uw behoefte kunnen wij bij u thuis komen, maar u bent natuurlijk ook altijd van harte welkom in ons uitvaartcentrum om na te praten over uw gevoelens, het gemis en uw ervaringen.
Uitvaartbegeleiding werkwijze hart
Uitvaartbegeleiding werkwijze
Ik verweef je in mijn hart

Wilt u meer informatie over hoe wij u kunnen ondersteunen bij de uitvaart?