Betrokken
Verbonden
Uitvaartcentrum Woerden fav

Onze uitvaartbegeleiders

Bij ons kunt u rekenen op persoonlijke en zorgvuldige begeleiding in moeilijke tijden. Ons team bestaat uit drie gastdames een gastheer/uitvaartassistent en een administratieve collega. Graag stellen we onze uitvaartbegeleiders Mirjam, Pascal en Adri aan u voor. Zij staan klaar om u met zorg en respect te ondersteunen bij het organiseren van een waardig afscheid.

Betrokken met liefde en aandacht
Mirjam Martens uitvaartbegeleider Woerden | Onze uitvaartbegeleiders

Mirjam Martens

Bedrijfsleidster / Uitvaartbegeleidster

Ik ben Mirjam Martens – van Keulen en vanaf 1 maart heb ik de unieke kans gekregen om collega Martin van Die te mogen vervangen in zijn functie als bedrijfsleider/uitvaartbegeleider. Wat mij vooral erg aanspreekt is de geweldige samenwerking in een klein en ruimdenkend team. Wij nemen met ons team alle tijd en aandacht voor de families. Na bijna 7 jaar heeft Martin afscheid genomen bij Uitvaartcentrum Woerden. Er breekt voor hem een nieuwe periode aan, want Martin is met vervroegd pensioen gegaan.  Martin laat het vak als uitvaartbegeleider nog niet helemaal los, aangezien het vak hem zo aan het hart ligt zal hij hier in de toekomst een andere vorm aangeven.

Ik heb al heel lang een grote interesse voor het vak gehad, maar ik vond mezelf nog te jong en te weinig levenservaring hebben om dit vak op een goede manier uit te kunnen oefenen. Met heel veel enthousiasme heb ik de opleiding uitvaartbegeleider gevolgd bij Docendo. Na een lange tijd gewerkt te hebben in de kinderopvang als leidinggevende vind ik het heel fijn dat ik nu aan de slag kan gaan bij Uitvaartcentrum Woerden.

Ik kan zoveel betekenen voor de familie waardoor ik het werk met passie, plezier en liefde doe. De families die ik mag begeleiden gaan vaak een beetje als ‘eigen’ voelen. Mensen zijn kwetsbaar, een afscheidsweek is intensief en dan mag ik heel dichtbij komen. Voor mij is het belangrijk dat een afscheid recht doet aan hoe iemand in het leven stond. Door te luisteren en interesse te tonen in de overledene kom je tot een veel persoonlijker afscheid. Er zijn zoveel manieren om afscheid te nemen…

Wat ik minstens zo belangrijk vind is eerlijkheid en transparantie. Families geven jou het vertrouwen om ze te helpen in een zeer moeilijke periode van afscheid. Dat vertrouwen moet je nooit beschamen.

Pascal Huibers

Uitvaartbegeleider

Je betrokken voelen, een luisterend oor zijn en medeleven tonen. Het gevoel geven dat je er voor de nabestaanden bent. Ervoor zorgen dat een uitvaart een onvergetelijke ervaring wordt. Tenslotte kun je het maar één keer doen. Sinds ik mij kan herinneren, heb ik altijd in de dienstverlening willen werken. Logischerwijs koos ik voor een opleiding in de hospitality. Na mijn opleiding kreeg ik een baan in de toeristische sector. Vanuit deze baan rolde ik in de evenementenbranche. Maar ik kwam erachter dat mijn hart dichterbij de mens lag. Zo kwam ik in aanraking met de uitvaartbranche. Na een periode gewerkt te hebben als algemeen medewerker op een uitvaartcentrum, kwam ik terecht bij Uitvaartcentrum Woerden De Laatste Eer. Hier kreeg ik de kans om uitvaartbegeleider te worden.

Door mijn Molukse achtergrond, ben ik op de hoogte van alle gebruiken en rituelen binnen de Molukse uitvaart. Daarom ben ik blij dat er vanuit de Molukse gemeenschap een beroep op mij wordt gedaan. Ik kan mij, mede door mijn geloof, goed in verschillende religies verplaatsen.  Ik heb mijn roeping gevonden en ik voel mij betrokken bij het rouwproces van nabestaanden. Hierdoor kan ik mijn werk vol passie en met veel liefde uitvoeren.

Pascal Huibers uitvaartbegeleider | Onze uitvaartbegeleiders
Luisterend oor
Zorgen voor...
Adri van der Linge uitvaartbegeleider Woerden | Onze uitvaartbegeleiders

Adri van der Lingen

Uitvaartbegeleidster

“Zorgen voor…” loopt als een rode draad door mijn persoonlijke en arbeidzame leven. Naast echtgenote, moeder van twee zonen en oma van vier kleinkinderen ben ik jaren in de dienstverlenende sector werkzaam geweest. In 2005 kwam langzamerhand de wens naar voren om in de uitvaartzorg te gaan werken. Cursussen, een opleiding bij Docendo (2010), stages en werkervaring opdoen als uitvaartassistente, verzorgster van overledenen en chauffeuse bij statievervoer brachten mij steeds een stapje verder naar mijn doel. Sinds augustus 2012 ben ik werkzaam als uitvaartbegeleidster bij De Laatste Eer in Woerden. Hier bemerk ik steeds weer dat het fijn is om iets te kunnen betekenen in moeilijke periodes in het leven van mensen die verdriet en gemis ervaren.

Als uitvaartbegeleidster stap ik bij veelal mij onbekende nabestaanden naar binnen, in een van de meest intieme momenten van het leven. Zij laten mij in vertrouwen toe in hun persoonlijke leven en ik doe op mijn beurt alles wat in mijn vermogen ligt om rustig, persoonlijk en respectvol te helpen bij het regelen en uitvoeren van de uitvaart. In zo’n korte periode een vertrouwensband met elkaar opbouwen is elke keer weer heel bijzonder.

Het omgaan met vele vormen van rouw en wensen, vraagt inzet en empathie. Mijn passie is om in samenwerking met de nabestaanden ervoor te zorgen dat er op een warme en liefdevolle manier afscheid genomen kan worden van een dierbare, met als doel dat nabestaanden dit als een waardevolle herinnering met zich mee kunnen dragen. 

Heeft u nog vragen voor onze uitvaartbegeleiders?