ONZE UITVAARTBEGELEIDERS

Pascal Huibers

Je betrokken voelen, een luisterend oor zijn en medeleven tonen.
Het gevoel geven dat je er voor de nabestaanden bent.
Ervoor zorgen dat een uitvaart een onvergetelijke ervaring wordt. Tenslotte kun je het maar één keer doen.

Sinds ik mij kan herinneren, heb ik altijd in de dienstverlening willen werken. Logischerwijs koos ik voor een opleiding in de hospitality. Na mijn opleiding kreeg ik een baan in de toeristische sector. Vanuit deze baan rolde ik in de evenementenbranche. Maar ik kwam erachter dat mijn hart dichterbij de mens lag.
Zo kwam ik in aanraking met de uitvaartbranche.
Na een periode gewerkt te hebben als algemeen medewerker op een uitvaartcentrum, kwam ik terecht bij Uitvaartcentrum Woerden De Laatste Eer.
Hier kreeg ik de kans om uitvaartbegeleider te worden.

Door mijn Molukse achtergrond, ben ik op de hoogte van alle gebruiken en rituelen binnen de Molukse uitvaart. Daarom ben ik blij dat er vanuit de Molukse gemeenschap een beroep op mij wordt gedaan. Ik kan mij, mede door mijn geloof, goed in verschillende religies verplaatsen.

Ik heb mijn roeping gevonden en ik voel mij betrokken bij het rouwproces van nabestaanden.
Hierdoor kan ik mijn werk vol passie en met veel liefde uitvoeren.

Martin van Die

Aandacht en de tijd nemen. Luisteren en goed informeren. Voor mij zijn dit de belangrijke zaken als ik in gesprek ben met nabestaanden.

Ik realiseer mij iedere keer weer, dat wanneer ik nabestaanden bezoek om de uitvaart te bespreken, ik als vreemde in een intieme, emotionele situatie kom. Van mij kan dan verwacht worden dat ik op een professionele wijze met kennis van zaken de nabestaanden zal bijstaan en voorlichten.

In de dagen die dan volgen krijgt de uitvaart meer vorm om uiteindelijk op de dag van de begrafenis of crematie een mooie en waardevolle herinnering te laten ontstaan.

Niets is dan belangrijker dat daarna kan worden teruggekeken op een dag die naast verdriet ook voldoening kent om hoe er afscheid is genomen van een dierbaar persoon.

Daar wil ik mij met hart en ziel voor inzetten. En ook na de uitvaart kunnen nabestaande op mij rekenen. Dienstverlening zit in mijn DNA.

Adri van der Lingen

“Zorgen voor…” loopt als een rode draad door mijn persoonlijke en arbeidzame leven. Naast echtgenote, moeder van twee zonen en oma van vier kleinkinderen ben ik jaren in de dienstverlenende sector werkzaam geweest. In 2005 kwam langzamerhand de wens naar voren om in de uitvaartzorg te gaan werken. Cursussen, een opleiding bij Docendo (2010), stages en werkervaring opdoen als uitvaartassistente, verzorgster van overledenen en chauffeuse bij statievervoer brachten mij steeds een stapje verder naar mijn doel. Sinds augustus 2012 ben ik werkzaam als uitvaartbegeleidster bij De Laatste Eer in Woerden. Hier bemerk ik steeds weer dat het fijn is om iets te kunnen betekenen in moeilijke periodes in het leven van mensen die verdriet en gemis ervaren.

Als uitvaartbegeleidster stap ik bij veelal mij onbekende nabestaanden naar binnen, in een van de meest intieme momenten van het leven. Zij laten mij in vertrouwen toe in hun persoonlijke leven en ik doe op mijn beurt alles wat in mijn vermogen ligt om rustig, persoonlijk en respectvol te helpen bij het regelen en uitvoeren van de uitvaart. In zo’n korte periode een vertrouwensband met elkaar opbouwen is elke keer weer heel bijzonder.

Het omgaan met vele vormen van rouw en wensen, vraagt inzet en empathie. Mijn passie is om in samenwerking met de nabestaanden ervoor te zorgen dat er op een warme en liefdevolle manier afscheid genomen kan worden van een dierbare, met als doel dat nabestaanden dit als een waardevolle herinnering met zich mee kunnen dragen.